Kosova me tkurrjen më të lartë të popullsisë në Evropë

Kosova është në vendin e parë në Evropë, mirëpo jo për diçka të mirë

Ajo është në krye të shteteve evropiane të cilat kanë pasur tkurrje të popullsisë në 10 vitet e fundit.

Me 15.4%, Kosova kryeson listën, e cila vazhdon me vendet e tjera si Lituania Letonia, Bosnja dhe Hercegovina, Rumania, Bullgaria, Serbia e të tjerë.

Sipas të dhënave të Eurostatit, Shqipëria është në vendin e nëntë, derisa kjo listë përmbyllet me Moldavinë e cila ka një tkurrje të popullsisë prej 0.9%.

Gjendje alarmante: Kosova me tkurrjen më të lartë të popullsisë në Evropë

 

 

Leave a Reply