Lefter Maliqi i ashper me Idajet Beqirin: O hajdut, o burgaxhi!

Deputeti Lefter Maliqi është përplasur sonte me kryetarin e Partisë Uniteti Kombëtar Idajet Beqiri, i cili pak ditë më parë çoi në Kolegjin Zgjedhor një ankesë për pjesëmarrje në zgjedhje.

Kërkesa e Beqirit u porosit nga qeveria për të shpallur të paligjshëm dekretin e presidentit Ilir Meta, për anulimin e 30 qershorit si datë për zhvillimin e zgjedhjeve lokale permes kolegjit zgjedhor.

Pjesë nga debati

Lefter Maliqi: Të detyruan të shkosh atje. Ti e ke Hazbiun e Leskovikut.

Idajet Beqiri: Nuk kam nevojë.

Lefter Maliqi: Do fitoke ti bashkinë. Të çuan aty.

Idajet Beqiri: Jemi të detyruar të shkojmë në zgjedhje. Kolegji Zgjedhor është vendimmarrja më e lartë. Unë nuk bëj politik.

Këta do të dalin jashtë luftimin sepse nuk janë për zgjedhje të lira. Janë jashtë Kushtetutës. KQZ-në e quajnë të paligjshëm. Kolegjin Zgjedhor e quajnë të paligjshëm. Po qe paligjshmëri e quajnë ligj këta.

Lefter Maliqi: Mos më fol mua për Saliun dhe Ilirin se Edi Rama i sheh në ëndërr. Kush je ti që mund të flasësh për këtë. Ke 30 vota të familjes tënde.

Idajet Beqiri: Ti ke 5 mijë vota. Unë kam 17 mijë vota. Katër herë më shumë se ty. Në gjysmën e Shqipërisë kam dalë në zgjedhje. Po nëndrejtor burgu.

Idajet Beqiri: Mua më vjen anash.

Idajet Beqiri: Kam parë mesazhin tënd për nëndrejtorin e burgut.

Lefter Maliqi: O hajdut, o burgaxhi. Bëre atë ankimimin pasi të tha Lali Eri dhe Edi Rama. Ku ke vota ti. Tani që të tha Kolegji do futesh.

Idajet Beqiri: Turp i dheut për ne që rrimë me ty.

Lefter Maliqi: Unë nuk ulem kurrë me burgaxhi. Ti je një turp.

Idajet Beqiri: Kjo është shpifje dhe ti je shpifës. E para…qetësohu. Ajo që thatë ju është alibi. Me të vërtetë emri në përgjime, pasi jam ditëpërditë në gjyqe. Jam avokati i Izet Haxhisë.

Lefter Maliqi: Prandaj flet kështu ti. Qenke i paguar.

Idajet Beqiri: I sëmurë psiqik.

Leave a Reply