Lista me vendet më injorante në botë, ku renditet Shqipëria

Agjencia Ipsos MORI ka përpiluar listë me 40 vende, duke i renditur në bazë të një studimi rreth njohurive të popujve përkatës.

“Indeksi i injorancës” u përcaktua nga nga 27 mijë intervista të njerëzve të moshës nga 16-64 vjeç. Në secilin prej 40 vendeve, u anketuan 500 deri në 1000 njerëz. Të marrëve në pyetje iu kërkua të përgjigjesh në lidhje me fusha të ndryshme të jetës së përditshme, duke filluar nga kujdesi shëndetësor, arsimi, shtëpia. Nga këto përgjigje u krijua dhe lista me indeksin e injorancës.

Ajo që bën përshtypje është fakti se ekonomia kishte më pak ndikim në përfundime nga sa pritej. Amerika, edhe pse vendi më i pasur në botë, është pjesë e listës.

Shqipëria mesa duket, nuk është pjesë e listës së injorancës në këtë studim.

Lista e “Indeksit të Injorancës”

India
Kina
Taivani
Afrika e Jugut
Amerika
Brazili
Tajlanda
Singapori
Turqia
Indonezia
Meksika
Kanada
Mali i Zi
Rusia
Serbia
Filipinet
Hong Kongu
Izraeli
Danimarka
Argjentina
Franca
Vietnami
Peruja
Spanja
Kili
Hungaria
Japonia
Belgjika
Polonia
Kolumbia
Suedia
Norvegjia
Italia
Gjermania
Australia

Malajzia
Cekia
Koreja e Jugut
Anglia
Holanda

Leave a Reply