Masakra në Bucha improvizohet në parlamentin gjerman

Një nga organizatorët e demonstratës ishte lektorja e shkencave politike në Shkollën Ekonomike të Kievit, Oleksandra Keudel, e cila aktualisht është duke bërë kërkime pas doktoraturës në Universitetin e Lirë të Berlinit. Në lidhje me ngjarjet e fundit në Bucha dhe Mariupol, Keudel tha se bota po shikon të gjitha masat që janë marrë deri më tani, por sipas saj ato nuk mjaftojnë.

“Mesazhi ynë kryesor është: ju lutemi mos prisni derisa një Bucha tjetër e tmerrshme të ndodhë për të marrë masat që Europa dhe bota mund të bëjë tashmë tani. Pra, ndaloni së reaguari, filloni të veproni tani.”

Ministri gjerman i Financave, Christian Lindner, është shprehur se do të ndalojë importet e naftës dhe gazit rus sa më shpejt të jetë e mundur. Protesta të njëjta u zhvilluan edhe në Tbilisi, Gjeorgji për të dënuar ngjarjet në qytetin ukrainas Bucha.

Dhjetëra njerëz organizuan një protestë të shtrirë, jashtë ndërtesës së parlamentit, disa me duar të lidhura pas shpine. Protestuesit u shprehën se gratë dhe fëmijët po përdhunohen, mijëra burra lidhen dhe torturohen dhe vriten pa asnjë arsye dhe se ky është gjenocid nga Rusia.

Leave a Reply