Mbretëria e Bashkuar: Rreziku i shpërthimit të kolerës në Mariupol

Sipas Ministrisë së Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar, Rusia po lufton për të ofruar shërbime publike bazë në territoret që ajo pushton.

Në përditësisimin e inteligjencës, Ministria thotë se uji i pijshëm për qytetarët që jetojnë në këtë zonë ka qenë i paqëndrueshëm, ndërkohë që ndërprerjet në shërbimet telefonike dhe të internetit vazhdojnë.

Ka një mungesë kritike të ilaçeve në Kherson, ndërsa Mariupol është në rrezik të një shpërthimi të madh kolere, me raste të izoluara të raportuara tashmë që nga muaji i kaluar. Shërbimet mjekësore në Mariupol ka të ngjarë tashmë afër kolapsit: një shpërthim i madh kolere në Mariupol do ta përkeqësojë më tej gjendjen”, deklaron Ministria e Mbrojtjes.

Po ashtu, në raportin e Ministrisë së Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar preket dhe situata në Severodonetsk, ku thuhet se Rusia ka nën kontroll pjesën më të madhe të qytetit, por forcat e saj kanë bërë pak përparim në përpjekjet për të rrethuar zonën më të gjerë nga veriu dhe jugu.

Leave a Reply