Mbyllen pikat e bixhozit në Bulqizë, banorët: Paratë nga miniera i linim në loto e kazino

Një tabelë është e vetmja që ka mbetur prej biznesit të basteve sportive që deri pak javë më parë mblidhte të rinjtë e papunë në Bulqizë.

Këtë fund-dhjetori në qytet rezultojnë të mbyllura pikat e basteve dhe 3 bizneset e fundit te lojërave të fatit.

Në një qytet me rreth 13 mijë banorë, prania e rreth 10 pikave të tilla mjaftonte për të shqetësuar komunitetin, ndaj boshatisja e këtyre mjediseve është përshëndetur nga komuniteti.

Edhe pse një qytet me shkalle të larte papunësie dhe varfërie, në Bulqizë, lojërat e fatit ishin shtuar dhe më së shumti frekuentoheshin nga moshat reja. Por nuk kanë munguar as drama familjare të shkaktuara prej humbjes në kumar të parave të fituara në miniera.

Leave a Reply