MPB Lanson vlerësimin e perceptimeve mbi radikalizmin

Ministria e Punëve të Brendshme (MPB), do të lansojë sot raportin vlerësimi i gjerë i përceptimeve mbi radikalizimin në nivel të komunitetit në Kosovë, i cili u përgatit me mbështetjen teknike të Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP).

Vlerësimi kishte për qëllim mbledhjen e perspektivave të reja dhe kuptimin e faktorëve të identifikuar që veprojnë si shtytës të radikalizimit në Kosovë – veçanërisht në nivel lokal.

Hulumtimi ka qëllim të caktuar të vlerësimit të (1) perceptimeve të radikalizimit në nivel komuniteti në Kosovë, (2) rolit të perceptuar të bashkëmoshatarëve, institucioneve arsimore, udhëheqësve fetarë, mësimdhënësve dhe komuniteteve si dhe (3) rolit dhe ndikimit të perceptuar të mediave, internetit dhe mediave sociale në rekrutimin dhe radikalizimin në Kosovë.

Objektivi është të sigurojë njohuri që mund të plotësojnë më tej strategjinë kombëtare të Kosovës dhe institucionet e saj në luftën kundër ekstremizmit të dhunshëm

Ministri i Punëve të Brendshme, Skender Hyseni do të jetë folësi kyç , pasuar nga prezentimi dhe sesioni i pyetje & përgjigjeve.

Një konferencë për media do të mbahet në zyret e UNDP-së, me fillim në ora 11:00.

Leave a Reply