Muzeu i së Ardhmes në Dubai: Një mrekulli e 8 e botës

Shoferët në Sheikh Zayed Road, autostrada më e madhe në Dubai, do të kenë vënë re atë që duket si një sy gjigant që rritet së bashku me Kullat e Emirateve.

Syri është teknikisht një formë kulle është deklarata e fundit e madhe e ambicies për të shënuar horizontin e Emirateve.

Muzeu i së Ardhmes qëndron i mbështjellë në çelik inoks dhe i stolisur me kaligrafi arabe.

Dizajni ka fituar tashmë çmime, edhe pse muzeu nuk hapet deri në vitin e ardhshëm. Planet për ambientet e brendshme janë po aq ambicioze.

Muzeu synon të shërbejë si një bazë për të eksploruar sfidat dhe teknologjitë më të mëdha që do të formësojnë të ardhmen, nga ndryshimet klimatike në zbulime mjekësore.

Përvojë impresionuese:

Muzeu është një iniciativë e Fondacionit Dubai Future , i udhëhequr nga Sheikhu i Dubait Mohammed bin Rashid Al Maktoum, i cili ka një mandat për ta bërë qytetin një “qendër për novacion dhe një qendër për teknologjitë në zhvillim”.

Muzeu i së Ardhmes filloi së pari si një seri programesh të përshpejtimit të përkohshëm mbi rolin e teknologjisë në fusha të tilla si shëndetësia, ndryshimet klimatike dhe siguria e ushqimit.

Institucioni i përhershëm do të mbulojë tema të ngjashme në thellësi më të madhe.

Muzeu do të kombinojë një tërheqje kulturore me një demonstrim të nivelit teknik. Do të jetë një nga elementet kryesore të Expo 2020 të Dubait, event që po pritet shumë në mbarë botën.

Leave a Reply