Negociatat/ Rama: Nuk jam optimist për javën e ardhshme, optimist për vendin tim

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar se nuk është optimist për atë që do ndodhë javën e ardhshme por e lidh këtë me situatën e BE.

Në një intervistë të dhënë për median irlandeze, “The Irish Times” për çështjen e negociatave dhe asaj që pritet të ndodhë javën e ardhshme, kur duhet të ketë dhe një vendim nga BE për Shqipërinë.

“Nuk ka shumë për të qenë optimistë me atë që po ndodh sot në Evropë. Unë jam optimist për të ardhmen e vendit por jo për atë që do të ndodhë javën e ardhshme. Ne jemi dëm kolateral, kur ka bomba diku dhe një kopsht goditet ne jemi kopshti.”

Ndër të tjera në intervistën e tij shefi i qeverisë ka folur edhe për reformën në drejtësi drejtësi dhe kritikave që bëhen për mungesën e institucioneve të gjyqësorit.

Kryeministri Rama ka theksuar se vendi nuk po kërkon të bëhet anëtar i BE-së javën tjetër, dhe e di se kjo nuk mund të bëhet pa një Gjykatë Kushtetuese.

“Ne pastruam aq shumë sa Gjykata Kushtetuese është fshirë praktikisht. Dhe tani ata [BE] thonë: “Mirë, ju i pastruat (gjykatësit dhe prokurorët e korruptuar), por nuk keni Gjykatë Kushtetuese. Ne pastruam aq shumë sa gjykata kushtetuese është fshirë praktikisht. Dhe tani ata [BE] thonë: “Mirë, ju pastruat por nuk keni gjykatë kushtetuese. Ata thonë që ju duhet të operoni në këtë trup dhe ne themi po, sepse ky djalë ka kancer – dhe pastaj ata pyesin gjatë operacionit pse nuk po kandidon. Epo, së pari ai duhet të dalë nga teatri operativ dhe të rimëkëmbet dhe më pas do të vrapojë.  Ne nuk po kërkojmë të jemi anëtar i BE javën tjetër. Ne e dimë që nuk mund ta bëjmë këtë pa një gjykatë kushtetuese. Ne po kërkojmë të fillojnë bisedimet e pranimit. . . e cila mund të vazhdojë mbase 10 vjet. Pra, atëherë na gjykoni në 10 vjet. “

Leave a Reply