Nishani: Jo standarde të dyfishta për reformën në drejtësi

Presidenti i Republikës së Shqipërisë. Bujar Nishani, priti sot në një takim të veçantë Kryeministrin e Landit gjerman të Hessen-it, zotin Volker Bouffier, i cili po zhvillon një vizitë dy ditore në Shqipëri, në kuadrin e një turi rajonal.

Kreu i Shtetit përshëndeti interesin rajonal të zotit Bouffier, si dhe e konsideroi vizitën e tij në Shqipëri si shumë domethënëse e të rëndësishme për zhvillimin e marrëdhënieve mes Shqipërisë e një prej Landeve më të zhvilluara të Republikës Federale të Gjermanisë.

Nishani: Procesi i integrimit evropian, si projekti më madhor i vendit lidhet me arritjen e standardeve evropiane, ku krijimi i shpresës dhe mundësive për një jetë më të mirë në vend mbetet standardi themelor e që lidhet ngushtësisht me të gjithë elementet e tjerë të reformave që do ta afrojnë vendin me BE-në.

Presidenti Nishani e njohu gjithashtu zotin Bouffier me reformat e gjithanshme e të pandalshme të ndërmarra nga institucionet shqiptare. Duke u ndalur në mënyrë të veçantë në reformën në drejtësi, Presidenti Nishani theksoi se është një ndër reformat më të thella e më të rëndësishme për të ardhmen e vendit, ku Gjermania, falë modelit dhe potencialeve të saj mund të japë një ndihmë konkrete.

Nishani: Përmbushja e saj me sukses varet nga transparenca dhe aplikimi i një standardi dhe jo e standardeve të dyfishta. Vetëm kështu mund të rritet besueshmëria mes palëve dhe të përmbushet reforma me sukses.

Nga ana e tij, zoti Bouffier, duke iu referuar potencialeve ekonomike e njerëzore të Shqipërisë, shprehu gatishmërinë e Landit që drejton për të qenë aktiv në mbështetjen e zhvillimeve në Shqipëri, si dhe krijimin e një klime të përshtatshme për kapitalet, ekspertizën dhe investimet gjermane në Shqipëri.

/Ora News/

 

Leave a Reply