Obama mban fjalimin në OKB: S’mund t’i zgjidhim të vetëm problemet

Presidenti amerikan Barack Obama ka mbajtur fjalimin e shumëpritur në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Mesazhi parësor i zotit Obama ka qenë se, “Shtetet e Bashkuara nuk mund t’i zgjidhin të vetme problemet e botës”.

Gjithashtu, Obama ka lënë të hapur mundësinë për të bashkëpunuar me Moskën, duke thënë se qëllimi i administratës së tij nuk është izolimi i Rusisë.

Gjithashtu, shefi i Shtëpisë së Bardhë ka bërë thirrje për një qasje më të drejtë të fuqive dhe vendeve të mëdha kundrejt atyre të vogla.

Leave a Reply