Obama nuk e mbështet asnjë kandidat demokrat

 

Presidenti Barack Obama ka vendosur të mos mbështesë asnjë kandidat demokrat përpara se Partia Demokratike të zgjedhë se cili prej tyre do të jetë ai që do të garojë në zgjedhjet për Shtëpinë e Bardhë.

Denis McDonough, shef i kabinetit, tha se Obama ka vendosur të qëndrojë larg, pavarësisht se sondazhet flasin në të mirë të Hillary Clinton, ish-kandidatja e Obamas në zgjedhjet për mandatin e pare dhe më vonë Sekretarja e Shtetit.“Presidenti Obama nuk po bën asgjë se çfarë është bërë më përpara”, ka thënë McDonough.

Kandidati që do të garojë për Partinë Demorkatike do të zgjidhet më 25 korrik në kongresin e Filadelfias, ndërsa republikanët në Klevelend katër ditë më përpara./T.Ch

Leave a Reply