Ortekë në Zvicër dhe Austri, kërkim për të zhdukur nën dëborë

Shërbimet e shpëtimit zviceran filluan një operacion të madh shpëtimi të enjten pasi një ortek goditi një vendpushim skish në Andermatt, tha policia. Në të njëjtën kohë, tre ortekë goditën edhe Ankogelin austriak.

Dy persona u shpëtuan në Andermatt me lëndime të lehta, por pasdite operacioni vazhdon ende. Dëshmitarët thonë se disa njerëz ishin të mbetur nën dëborë, tha zëdhënësi i policisë lokale Reto Pfister.

“Orteku ishte me përmasa të konsiderueshme,” shtoi ai.

Tre ortekë goditën gjithashtu Ankogelin, një vendpushim skish në Carinthian austriake, tha një zëdhënës i policisë atje. Një ortek ndodhi jashtë vendpushimit të skive dhe la dy persona të vdekur jashtë shtegut, raporton Reuters.

Ka më shumë se 60 shpëtimtarë, helikopterë dhe qen në tokë. Zëdhënësi theksoi se ishte ende shumë herët për të folur për viktima të mundshme.

Orteku filloi jashtë shpatit të siguruar të skive, tha policia.

Leave a Reply