Pamjet tronditëse tregojnë kontrabandistët duke hedhur fëmijët mbi pengesën kufitare SHBA-Meksikë

Dy vajzat e reja ekuadoriane, të cilat u panë në pamje tronditëse duke u hedhur nga kontrabandistët mbi një gardh kufiri SHBA-Meksikë pranë El Pasos në fund të muajit mars, janë ribashkuar me anëtarët e tjerë të familjes.

Në fakt, disa pamje filmike tregojnë fëmijët duke u rënë mbi një gardh në mes të natës. Dy kontrabandistët më pas shihen duke ikur nga ana jugore e gardhit.

Fëmijët, moshat 3 dhe 5-vjeç, “u bashkuan përfundimisht me familjen e tyre më 17 prill”, sipas një deklarate të lëshuar këtë javë nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Lëvizshmërisë Njerëzore të Ekuadorit.

Një foto e marrë ekskluzivisht nga Fox News menjëherë pas incidentit tregoi se dy vajzat e vogla po merrnin kujdes në një strukturë të Patrullës Kufitare.

Qeveria e Ekuadorit thotë se fëmijët ishin “braktisur nga trafikantët e qenieve njerëzore”. /Telegrafi/

 

Leave a Reply