Pronari i Tesla propozon bombardimin e Marsit për ta bërë të banueshëm

Pronari i kompanisë së njohur Tesla, Elon Musk, godet sërish.”Marsi Bërthamor!”  shkruan ai në një postim në Twitter, duke u përqëndruar në idenë e tij  te bombardimi i “planetit të kuq” me armë bërthamore për ta bërë atë të banueshëm  për njerëzit.

Qëllimi i bombardimit të Marsit  me armë bërthamore është që të shkrihen majat e tij të akullta dhe të lëshojë ujin e bllokuar në polet e tij dhe më pas CO2 në atmosferë, në mënyrë që të krijojë efektin “serë” korrespondues të Tokës. Temperaturat e saj ekstreme janë më të tolerueshme.

Në vitin 2015, Z. Tesla rindërtoi idenë e tij për të përdorur bomba hidrogjeni përpara kamerave televizive të The Late Shoë Ëith Stephen Colbert, duke e përshkruar atë si ‘të keqen e komikeve’.

Shkencëtarët e kanë karakterizuar jo vetëm të parealizuar, por edhe të papërgjegjshme, teorinë e Musk, si në aspektin e teknologjisë që disponon njeriu për zbatimin e saj dhe rezultatin.

Përpjekja për ta shndërruar Marsin në një mjedis të ngjashëm me Tokën vetëm mund të shtyjë kufijtë e trillimeve shkencore, por nuk parasheh asnjë mundësi reale që  ky planet të kolonizohet./Ora News/

Leave a Reply