Pse pakica hesht për mendimet e veta?

Nëse dikush mendon se është në pakicë, ka më pak gjasa të shprehë mendimin e tij. Ndërkohë, nëse ai beson se shumica bie dakord me ta, do të jetë shumë më i gatshëm të flasë. Kjo është Teoria Spirale e Heshtjes. Pra, pse nuk flasim kur jemi një zë i vetëm? Sepse ne të gjithë duam te jemi pjesë e një grupi. Askush nuk dëshiron të veçohet dhe të refuzohet.

Kjo ndodh pasi kemi frikë nga refuzimi shoqëror. Ka shumë studime që e mbështesin këtë teori. Një shembull historik i përket Revolucionit Francez. Gjatë kësaj kohe, feja u sulmua dhe kisha franceze, duke besuar se ishte në pakicë, qëndroi e heshtur. Populli francez, pavarësisht se ishte fetar dhe mbështeste kishën, u bashkua me opozitën. /bota.al

Leave a Reply