Raportuesi i PE: Kosova e humbi trenin për viza, 2019’ta më e ndërlikuar

Raportuesi për Kosovën në Parlamentin Evropian, Igor Soltes, ia ka kujtuar politikanëve kosovarë kohën kur ishin shumë afër që qytetarëve t’iu hiqet regjimi i vizave. Ai thotë se këshilla e paraardhëses së tij, Ulrike Lunacek, nuk u dëgjua kur ajo vazhdimisht bënte thirrje që të ratifikohej marrëveshja me Malin e Zi. Soltes, një një intervistë për Express duke e komentuar deklaratën e Ramush Haradinajt se kosovarëve mund të iu liberalizohen vizat në muajin mars, thotë se ndonjëherë premtimet e politikanëve nuk përputhen me realitetin. “Unë uroj fjalët e tij të ishin të vërteta, por ditët po kalojnë shpejt dhe nuk shoh shumë përparim”, ka sqaruar ai.

Kliko linkun

http://www.gazetaexpress.com/lajme/raportuesi-i-pe-kosova-e-humbi-trenin-per-viza-2019-ta-me-e-nderlikuar-493275/

Leave a Reply