Rrëfehet “Mamica” e Skënderbeut

Kjo është Mamica, Mamica Kastrioti, motra e Skënderbeut. Të gjithë e njohin si aktore, por në fakt ajo është valltare. 30 vjet në ansambël, gjithsesi nuk e bënë aq të famshme sa roli i motrës në filmin “Skënderbeu”. Emri i saj i vërtet është Adivije Alibali. Sot është një ndër të paktat aktore që ka mbetur gjallë nga kasti i “Skënderbeut”. Për një kohë të gjatë nuk ka folur dhe as që e ka parë filmin ku ka luajtur, pasi shenjat e internimit janë vranga që nuk i shkëput dot nga kujtimet. E megjithatë, “Skënderbeu” mbetet një nga përvojat më të bukura të jetës së saj. Jeton në Amerikë dhe nuk i ka shpëtuar nga vëmendja versioni i ri i Skënderbeut, ai i dubluar dhe i kthyer në HD. Ja çfarë thotë ajo për këtë version të ri të tij. Edhe pse me një jetë të mirë sot, ajo nuk i shpëton kujtimeve të internimit dhe harresës së shtetit. Ndërsa një ndër aktoret e mbetura ende gjallë në Shqipërinë e ‘63 viteve më vonë kërkon vetëm 100 lekë, Skënderbeu i transmetuar për herë të parë më 28 nëntor të vitit 1953, fitoi çmim në festivalin e filmit në kanë.

Leave a Reply