Sadakaja për besimtarët: Kasapi që çdo vit dhuron mish për besimtarët në fund të muajit të Ramazanit

Kasapi nga Tirana Agron Xhepa, për herë të parë me fenë islame ra në kontakt në vitin 1993.

Që prej asaj kohe ai fal të 5 vaktet në sexhde. Sipas tij Fiter Bajrami është dita më e rëndësishme në kalendarin e myslimanëve, ai thotë se pas një muaji sakrifice agjërimi në këtë ditë të shënuar duhet të festojnë edhe myslimanët e varfër.

“Të gjitha ato të mira që kemi i kemi prej Zotit duhet të jemi mirënjohës ndaj ti. Ne ndihmojmë dike dhe na thotë 8 herë faleminderit, po zoti që na ka dhënë jetën e çdo gjë tjetër sa herë duhet ta falënderojmë? Kështu që mundohemi që mesa kemi mundësi të japim ato që kemi ne. Kjo quhet sadaka e Efitrit, pas një muaji agjërim nëse kemi bërë një gjynah e lajmë atë më këtë sadaka. Besimi është kuptimi i jetës. Njerëzit pa besim janë të marrë fund.”

Për të gjithë myslimanët, kjo festë ka një rëndësi të veçantë, pasi u jep atyre mundësinë të krijojnë lidhje me Zotin dhe me njerëzit e tjerë

Top Channel

Leave a Reply