Samiti i G7 mblidhet në Japoni, fokusi tek lufta në Ukrainë

Udhëheqësit e shtatë vendeve më të pasura të botës do të zhvillojnë samitin e rradhës.

Ky takim do të mbahet në qytetin japonez të Hiroshimës nga data 19 deri më 21 maj.

Fokusi i diskutimeve do të jetë lufta në Ukrainë, ku  “G-7” pritet të  tregojë  unitet përpara se te nise  kundërofensiva ndaj forcave ruse.

Liderët mund të premtojnë më shumë dërgesa armësh, mbështetje politike dhe ndihmë financiare.

Po ashtu pritet do të zhvillohen diskutime  mbi ndryshimet klimatike, ekonominë globale, inflacionin dhe sigurinë e ushqimit.

Leave a Reply