Spiunia ruse kapet duke punuar në Ambasadën amerikane

Një spiune e dyshuar ruse ka punuar për më shumë se një dekadë në Ambasadën e SHBA në Moskë para se të pushohej vitin e kaluar, raportoi një zyrtar i lartë i administratës për CNN.

Gruaja, një shtetase ruse, punoi për Shërbimin Sekret të Shteteve të Bashkuara për vite përpara vihej nën dyshimin se gjatë një kontrolli rutinë të zyrës së sigurisë së Departamentit të Shtetit të Sigurisë në vitin 2016, tha zyrtari.

Zyra e sigurisë gjeti se gruaja kishte bërë takime të rregullta dhe të paautorizuara me shërbimin e inteligjencës ruse, FSB.

Zyrat rajonale të sigurisë njoftuan ambasadën në janar 2017 dhe gruaja u shkarkua verën e kaluar.

“Ne e dinim se po ndodhte dhe ishte vetëm një proces për ta kapur. I dhënë asaj informacione specifike dhe e kapëm duke ia dërguar FSB,”-tha zyrtari.

Gruaja kishte akses në intranetin e Shërbimit Sekret dhe sistemet e postës elektronike, por zyrtari tha se kjo nuk lidhje me çështje e sigurisë kombëtare.

“Ajo nuk kishte qasje në informacione të klasifikuara,”tha zyrtari.

Leave a Reply