Studimi amerikan: Muslimanët do dominojnë Indinë në 2050-ën, ja trendi në Europë

Si më i vogli i të gjithë grupeve fetare me një moshë mesatare prej 30 vjeç, popullsia muslimane është me rritje më të shpejtë në botë, dhe në vitin 2050 India do të jetë vendi me shumicën e muslimanëve, sipas një studimi të qendrës amerikane Pew.

Islami është tani feja e dytë më e madhe pas Krishterimit, dhe në qoftë se ky trend demografik vazhdon, muslimanët do të arrijnë të krishterë në numër në fund të këtij shekulli.

Sipas të dhënave nga 2010-ta, janë 1.6 miliardë muslimanë në botë, ose 23 për qind e popullsisë së botës. Ndsërsa Indonezia mbetet vendi më i populluar musliman.

Në vitin 2010, Indonesia kishte popullsinë më të lartë muslimane në botë, por popullsia muslimane në Indi që të jetë edhe më e lartë deri në vitin 2050. Popullsia e krishterë në Britani të Madhe dhe Franca do të bjerë në nën 50 për qind, dhe 10 për qind e të gjithë evropianëve do të jenë muslimanë në vitin 2050, sipas hulumtimit nga qendra Pew.

Shumica e muslimanëve, rreth 62 për qind, jetojnë në rajonin e Azi-Paqësorit, i cili përfshin shumë popullata, si të Indonezisë, Indisë, Pakistanit, Bangladeshit, Iranit dhe Turqisë, informon Pew.

Sipas kësaj qendre, djepi i Islamit, Arabia Saudite, renditet e 16-ta në numrin e popullatave muslimane, prapa Etiopisë dhe Uzbekistanit.

Pew parashikon se popullsia botërore do të rritet me 35 përqind deri në vitin 2050, ndërsa popullsia muslimane do të rritet me 73 përqind në 2.8 miliardë njerëz.

Katër nga dhjetë të krishterë në botë do të jetojnë në Afrikën Sub-Sahariane. /tesheshi/

Leave a Reply