Stuhia me rrufe godet Poloninë, 4 të vdekur, 100 të plagosur

4 persona kanë humbur jetën dhe më shumë se 100 të tjerë u plagosën nga stuhia me rrufe e cila ndodhi në Poloni.

Një person i pestë u vra në Sllovakinë fqinje. Të paktën një nga viktimat raportohet se ishte fëmijë. Sipas raportime stuhia filloi papritur pas një mëngjesi më kohë të mirë dhe diell. Rrufeja më e keqe ra në një grup alpinistësh në majën e Gieëont në Tatra në jug të vendit.

“Askush nuk e priste që të shpërthejë një stuhi e tillë kaq e papritur dhe nga këndvështrimi ynë njerëzor ishte diçka e pamundur të parashikohej,” tha z. Moraëiecki tha një takim urgjent në rajon.

Kishte apele për të aksidentuar në pjesë të ndryshme të vargmalit. Të paktën katër helikopterë shpëtimi u dërguan në zonë.

Leave a Reply