Themelimi i Gjykatës Speciale

Gjykata speciale, një nga kushtet e ndërkombëtareve për Prishtinën Zyrtare, do të themelohet në Hagë. Njoftimi është bere nga qeveria e Holandës përmes një deklarate, në të cilën thuhet se “Gjykimi i krimeve të luftës së Kosovës, do të behet ne Hage”. Ky institucion do të ketë një bashkëveprim dhe me Prokurorinë ne Kosove. Me herët, partitë opozitare e kane kontestuar themelimin e saj, pasi e shohin si cenim te sovranitetit ne vend.

Leave a Reply