Tsipras fjalim në PE: Zhbllokojmë integrimin europian me marrëveshjen e Prespes

Kryeministri i Greqisë, Aleksis Tsipras ka mbajtur një fjalim në Parlamentin Europian për të ardhmen e unionit. Gjatë fjalës së tij ai ka thënë se zhbllokojmë integrimin europian të fqinjeve tanë.

Tsipras: “Zhbllokojmë integrimin europian të fqinjeve tanë, me marrëveshjen e Prespes, dhe dialogun e vazhdueshëm me Shqipërinë“.

Kreu i qeverisë greke tha se marrëveshja për emrin e Maqedonisë është një model se si mund të zgjidhen mosmarrvëshjet në rajonin tonë.

Leave a Reply