VMRO-ja me taktikë të re për bllokimin e Parlamentit – do të formojë 10 grupe parlamentare

VMRO-DPMNE do të formojë 10 grupe parlamentare në Parlament, 9 prej të cilave do të kenë nga 5 deputetë, kurse njëri do të jetë i përbërë nga 6 deputetë.

Siç ka theksuar deputeti Ilija Dimovski, kjo bëhet me qëllim që të shfrytëzohen mundësitë e rregullores, respektivisht që te mund më tepër të diskutohet sepse koordinatorëve të grupeve parlamentare u lejohet 15 minuta dhe për vërejtje procedurale 3 minuta.

Kjo nuk është hera e parë një koalicion të ketë më shumë grupe parlamentare, pasi në2 vitin 2006 koalicioni i udhëhequr nga LSDM kishte 3 grupe, por risi kësaj radhe është që një parti të ketë më shumë grupe parlamentare në Parlament.

Leave a Reply