Zaev i bën thirrje presidentit Ivanov që të nënshkruaj Ligjin e gjuhëve

Kryeministri Zoran Zaev sot ka bërë përsëri apel deri te Presidenti Gjorgje Ivanov që ta nënshkruaj dekretin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Sipas Zaev ligji duhet të lihet që të ‘’jetoj’’, me qëllim të zhdukjes së paragjykimeve dhe që t’u tregohet qytetarëve se nuk ka asgjë tragjike në të.

Bllokimi i ligjit për mua veçanarisht domethënë se dikush frigohet që ky ligj të jetoj, kur të jetoj do ta shohin të gjithë se e gjithë frika që u krijua te qytetarët në të vërtetë ka qenë gënjeshtër. Nëse për dikënd këto fjal janë sfidë urdhëroni le të nënshkruhet ligji mendoj mendoj Presidentin Ivanov, deklaroi Zaev në pres konferencë për mediat.

 

I pyetur Zaev se cilat janë dy opsionet që ditë më parë i përmendi për zhbllokimin e ligjit, ai u përgjigjë se si opsion të parë e sheh Gjykatën Kushtetuese dhe propozimet e juristëve të Qeverisë.

 

Leave a Reply