Zaev: Në rastin “Haraçi” keqpërdoret emri im

Rasti “Haraçi” tregon se atë se për çka po luftojmë ne me qytetarët, të gjithë ne së bashku, po vjen në skenë, tha kryeministri Zoran Zaev në Facebook pas publikimi të fundit të video inçizimit nga gazeta italiane “La Verita”, ku përmendet edhe emri i tij.

“Në bisedën më të re të publikuar, disa prej të dyshuarve përmendën dhe abuzuan me emrin tim. Gjatë kësaj ata thanë gënjeshtrat dhe marrëzira për të forcuar pozicionin e tyre dhe të tregojë fuqi para një bashkëbiseduesi tjetër. Unë mohoj fuqimisht, kategorikisht dhe me përgjegjësi çdo, bashkëpunim apo komunikim me të dyshuarin Bojan Jovanovski në lidhje me rastin “Haraçi” dhe çdo çështje tjetër që janë lëndë i hetimit të kësaj çështje. Unë kam diskutuar me Bojan Jovanovski vetëm për aktivitete humanitare të Lidhjes Ndërkombëtar, pas të cilave as Qeveria dhe as unë nuk kam pasur ndonjë bashkëpunim të mëtejshëm, as zyrtar dhe jo informal. Jam shfaqur edhe në intervista në “1TV”, pasi shfaqem rregullisht në të gjitha televizionet dhe mediat e tjera, në interes të hapjes për publikun. Edhe një herë, unë u bëj thirrje të gjitha autoriteteve hetuese që të hetojnë plotësisht, por plotësisht çështjen dhe të marrin vendime. Institucioneve e pushtetit ekzekutiv u janë në dispozicion me të gjithë kapacitetin hetimor dhe organeve gjyqësore”, shkruan Zaev.

Maqedonia e Veriut është e gatshme për drejtësi, sado e vështirë dhe traumatike të jetë, shton kryeministri.

“Drejtësia po vjen. Të gjithë do të jenë përgjegjës për veprimet e tyre në një procedurë të drejtë, transparente dhe ligjore. Në më shumë se dy vjet si kryeministër, gjithçka që bëj është vetëm për përfitimin dhe interesin e qytetarëve të këtij vendi. Sigurohuni që armiqtë e vendit tonë nuk do të kenë sukses duke përdorur kriminelë, manipulues dhe mashtrues për të penguar suksesin e vendit, anëtarësimin në NATO dhe fillimin e negociatave me BE-në”, shtoi Zaev./Telegrafi/

Leave a Reply