“27 Prilli”, Apeli i lë të gjithë në paraburgim

Gjykatësit e Apelit duhet të marrin vendim edhe lidhur me ankesën e deputetët të VMRO DPMNE-së, Sasho Vasilevski. Ndonëse sot nga Gjykata kanë kërkuar që nga burgu i Shutkës ta sjellin deputetin në seancë publike, ai ka refuzuar. Në emër të tij para gjykatësve, anulim të paraburgimit kërkoi avokati i tij Aleksandar Novakovski. Ai tha se gjykatësit e Apelit kanë mundësinë për të përmirësuar padrejtësinë që i është bërë Vasilevskit me heqjen e paligjshme të imunitetit të tij të deputetit në Kuvend. Nga ana tjetër, prokuroria e Lartë kërkoi që Sasho Vasilevski të mbetet në paraburgim, për shkak të frikës se do të arratiset si dhe mundësisë për të ndikuar te dëshmitarët, por edhe në hetimin që ende nuk ka përfunduar. /Alsat-M/

Leave a Reply