Artan Grubi me Shaqir Fetain në akshihane

Ulur në akshihane Nasradin Hoxha dhe Arton Grubi! Artoni (i dashuri i Ali Ahmetit) nuk është i rehatshëm. Ulur këmbë mbi këmbë dhe në gjysëm b… “Ç’ke”, i thotë Nasradin Hoxha, “pse nuk je rehat” Pse nuk ulesh në birë të b…”? Mbrëmë kam pirë shumë dhe, nuk e kam të qartë, pse më dhemb b… e jo koka

Shkruan Fetah Shaqiri

Këto ditë, në vizitë të “Reisit” ishte edhe Arton Grubi, njeriu që kishte mbetur noksan pa e vizituar “ekspozitën qeveritare” e cila mburret me të vetmin eksponant, në formë të instalacionit.
Arton Grubi, në bazë të uljes, dëshmon se nuk i ka punët mirë me prapanicën, por, harron se ky problem është personal dhe jo i Bashkësisë Fetare Islame. Çfarëdo të jetë kjo “bashkësi”, le të jetë edhe organ i shtetit, le të jetë edhe organ i LBGT-së, le të jetë edhe “wc” e pushtetit, megjithatë, për hirë të anëtarve të saj të devotshëm, duhet të respektohet, jo Shaqir Fetai por Instoititucioni.
Arton Grubi, ky farë “burrshtetasi” i leshit, këto ditë paska shkelur në BFI dhe, në kabinetin e “reisit” vërehet ulur këmbë mbi këmbë, sa nuk ia ka futur këpucën në gojë Shaqir Fetait. Shaqir Fertai e meriton në gojë (këpucën), por, jo të Arton Grubit!
Në momentin kur ai ia drejton këpucën në gojë Shaqir Fetait, ky farë “reisi”, në vend është dashur ta heqë “çallmën” nga koka, sepse, me këtë rast po teprohet ofendimi i intitucionit “reis”!
Kush është Arton Grubi që të tallet me këtë “institucion”, ai duhet të dije se, ky Institucion duhet të jetë i të gjithë myslimanëve dhe jo “anëtarë” i BDI-së! Mbase para strukturave të BDI-së ai mund të rrijë edhe si të dojë, edhe pa brekë, por, në Institucionin fetar ka protokol! Në prezantimin institucional ka protokol, ka respekt, ka rregulla! I pëlqen Shaqir Fetai Arton Grubit apo jo, ai duhet të paloset si nuse, duhet të nusërojë, sepse para REISIT ai është zero, askushi, ai duhet të dijë se para REISIT është si një miu i p…, si një morr i p… si një qime leshi i b…. Nuk vlenë hiç më tepër! Shaqir Fetai mund t’ia rrisë vlerën, por, në fakt, ai, para Institucionit fetar është një besimtar i thjeshtë, nëse është bësimtar, nëse jo, menjëherë duhet të dëbohet nga “reisi”, me qëllim që mos të përjetojë ofendim kaq të madh.
Le të na e gjejë, qoftë Shaqir Fetai, qoftë Arton Grubi, një funksionar shtetëror apo ndërkombëtar që i rri këmbë mbi këmbë Dedo Stefanit?!
Më të paktën që ka mundur ta bëjë Shaqir Fetai si reagim kundër kesaj sjellje të poshtër të Arton Grubit është që ai ta hiqte çallmën nga koka, t’i sillej në të njëjtën mënyrë si Arton Grubi, pavarësisht problemeve të tij me prapanicën. Në Institucionin Fetar je si në xhami, prandaj, edhe qëndrimet do të jenë identike. Keni parë qëndrim këmbë mbi këmbë në xhami! Një i tillë dëbohet nga xhemati shqelma b…
Shaqir Fertai duhet të jetë më tepër i dhënur pas fesë dhe predikimit fetar se sa pas partisë (BDI-së) dhe servilizmit partiak!

Leave a Reply