Australia largon të paktën 10 komando, kishin vrarë civilë të paarmatosur në Afganistan

Australia do të lirojë të paktën 10 anëtarë të forcave speciale pas publikimit të një raporti me prova të besueshme të vrasjeve të paligjshme në Afganistan.

Një raport i pavarur në formë të redaktuar citon prova se 19 ushtarë australianë vranë 39 afganë të paarmatosur. Ministria e Mbrojtjes nuk ka komentuar mbi lajmet deri më tani.

Zyrtari i lartë ushtarak i Australisë i kërkoi falje Afganistanit javën e kaluar pasi u publikua raporti.

Trupat australiane ishin pjesë e një koalicioni ndërkombëtar të udhëhequr nga SHBA-ja duke luftuar talibanët pasi grupi islamist u rrëzua në vitin 2001.

Raporti u përpilua nga një gjykatës i shtetit i caktuar nga Inspektorati i Përgjithshëm i Ushtrisë së Australisë.

ABC raporton se deri më tani, njoftimi zyrtar i shkarkimit nga ushtria është marrë nga 10 ushtarë të cilët ishin dëshmitarë ose pjesëmarrës dhe nuk janë pjesë e një grupi prej 19 ushtarësh që kërcënohen me padi. Identiteti i tyre gjithashtu nuk bëhet i ditur në raport.

Leave a Reply