Blinken: Gati të bashkëpunojmë me talebanët, nëse përmbushin angazhimet

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë gati të bashkëpunojnë me talebanët, pas përfundimit të operacionit të evakuimit nga Kabuli.

Sekretari amerikan i Shtetit, Anthony Blinken deklaroi se bashkëpunimi do të kushtëzohet me përmbushjen e angazhimeve nga ana e talebanëve.

“Çdo hap që ndërmarrim nuk do të bazohet në atë që thotë qeveria talebane, por në atë që ajo bën për të përmbushur angazhimin e saj.”

Shtetet e Bashkuara kanë pezulluar praninë e tyre diplomatike në Afganistan dhe kanë zhvendosur ambasadën e tyre në Doha, Katar.

 

Leave a Reply