E vetmja vitaminë që duhet ta marrësh çdo natë para gjumit, nëse do të biesh nga pesha

Ke përdorur ndonjë periudhë të jetës suplemente a vitamina të ndryshme për të humbur peshë? Të gjithë e dimë që nuk i marrim gjithmonë vitaminat. Nëse je në grupin e këtyre njerëzve që nuk e ndihmojnë trupin me vitamina, nuk po i bën ndonjë favor të madh organizmit. Sidomos nëse do të biesh nga pesha.
Marrja e vitaminave, në thelb, është ndihmë për çdo organ të trupit: ato promovojnë lëkurë të pastër, ndihmojnë në mirëfunksionimin e metabolizmit, sepse plotësojnë mangësitë që kanë ushqimet dhe disa vitamina ndihmojnë edhe në humbjen e peshës. Prandaj është e rëndësishme që të marrësh vitamina çdo natë para se të flesh.

Ka një sasi të konsiderueshme me vitamina që këshillohen vazhdimisht nga mjekët, por shumë prej tyre nuk arrijnë në të vërtetë të të heqin kile. Sipas një studimi të botuar në British Journal of Nutrition, është një vitaminë që ka ndikim shumë të madh për humbjen e peshës.

Çdo natë, para se të flesh, duhet të marrësh një tabletë vitaminë D, sepse kjo vitaminë është shumë e dobishme për humbjen në peshë. Nga një studim i kryer së fundi, rezultoi se femrat që merrnin vitaminë D së bashku me dietën e tyre, humbën gjashtë herë më shumë peshë sesa ato që nuk e merrnin. Vitamina D i jep mundësi trupit të absorbojë lëndë të tilla si kalciumi, si dhe ndihmon organizmin për tretje më të mirë.

Pothuaj 50 për qind e popullsisë në botë kanë mungesë të vitaminës D. Pra, nëse je mbipeshë, ndoshta nuk po merr mjaftueshëm vitaminë D me dietën që aplikon. Merr vitaminë D si suplemente çdo natë para gjumit dhe mos i anashkalo ushqimet që janë të pasura me këtë vitaminë. Ushqimet që përmbajnë sasi të lartë vitamine D janë vezët, qumështi dhe peshku, ton ose salmon.

Leave a Reply