Edhe Qani Nesimi nusëroi para Mustafa hajdutit

Pakot mund të jenë vetëm meritë dhe vullnetit, shpirtit human të donatorëve myslimanë. Kurse, nëse pretendohet se këto pako janë vullnet i Mulla Sulës, atëherë morali i kësaj është se Mulla Sula, më në fund, pas një presioni të paparë të mediav të vendit dhe të jashtëm, ka urdhëruar që të paketohen të gjitha ato ndihma që janë vjedhur nga pakot e donuara nga Turqia, të cilat janë zbrazur dhe deponuar nëpër depot familjare të tij

Shkruan Kastriot Paçuku

Është e pabesueshme se si me aq lehtësi njerëzit e vetëthirrur për besim e për zhvillim të jetës fetare pranojnë që të bëhen pelerinë e lezetshme e banditëve dhe hajnave të pamëshirshëm.
Sot, i ashtuquajturi myfti i Tetovës, njëfarë pseudoakademiku i cili pranon karrierë të re nga një manipulator i cili e emërton në një detyrë të re duke shkelur çdo rregullore dhe, për më keq, duke qenë më afat të skaduar dhe me nënshkrim të falsifikuar në Regjistrin Qendror duke gënjyer së është reisul ulema. Pra, sot, Qani Nesimi, i zgjedhur në mënyrë të jashtëligjshme myfti i Tetovës, nga uzurpatori i postit të reisul ulemasë, Sulejman Rexhepit, detyrohet që të tregojë veten se as një sekond nuk i plasë për parimet islame porse është në gjendje që edhe hajninën ta bëj hallall vetëm e vetëm që të jetë rehat në kolltukun e Mystinisë së Tetovës. Prandaj edhe me kënaqësinë më të madhe fëmijërore pranon që të nusërojë përkrah Mustafa Hajdutit.
Qani Nesimi nuk e përgenjeshtroi Mustafa hajnin në momentin që tha se në Tetovë kishte sjellë 350 pako me ndihma humanitare, apo rreth shtatë ton me produkte ushqimore dhe higjienike. Tashmë dihet fare mirë se pse kjo përpjekje e Mustafa Dautit për të gënjyer pa fije turpi, por, ajo që nuk po kuptohet është vullneti kaq i madh dhe i pashembullt për ta përkrahur në vjedhje të ashtuquajturit myfti të cilët duhet të jenë shembull tipik i proklamimit dhe zhvillimit të devotshmërisë tek çdo besimtar i vendit.
Si të pranohet për myfti njeriu, si Qani Nesimi, i cili me aq lezet pranon që ta bëjë fakt të kryer se sot janë shpërndarë shtatë ton në 350 pako ndihmë humanitare. Kutitë ishin të radhitur kësisoj: në thellësi kishte gjashtë kuti, në lartësi gjashtë dhe në ballore kishte gjashte kuti, që do mthënë se, gjithësej ishin 216 pako. Le ta përdorë pak kalkulatorin Qani Nesimi dhe le të shohë se nga sa kilogram, duhet të kenë secili pako që të arrihen mbi shtatë ton ndihm, e që me aq lehtësi i kapin dhe i mbajnë nënat plaka skamnore por edhe fëmijët!
Qani Nesimi me lezet pranon të deklarojë se këto ndihma janë të siguruara falë angazhimit dhe autoritetit të Sulejman Rexhepit, referen ky i një rrencaku i cili është i bindur se rrena e përsëritur dyzet herë bëhet e vërtetë! Në Tetovë duhet të grumbullohen ndihma humanitare të donuara falë angazhimit dhe autoritetit të vetë myftiut dhe jo që aty të vijnë pakot e siguruara nga Mulla Sula! Pse me aq lehtësi hiqet dorë nga personaliteti vetanak vetëm e vetëm për tia bërë qejfin Mulla Sulës. Natyisht, kështu sillet vetëm ai që është indoktrinuar nga njëmendësia ideologjike totalitariste. Dikur edhe arusha kur pirdhte në mal meritat i kishe Shoku Tito.
Pakot mund të jenë vetëm meritë dhe vullnetit i shpirtit human të donatorëve myslimanë. Kjo është e vërtetë. Kurse, nëse pretendohet se këto pako janë vullnet i Mulla Sulës, atëherë morali i kësaj është se Mulla Sula, më në fund, pas një presioni të paparë të mediav të vendit dhe të jashtëm, ka urdhëruar që të paketohen të gjitha ato ndihma që janë vjedhur nga pakot e donuara nga Turqia, të cilat janë zbrazur dhe deponuar nëpër depot personale të tij që më pastaj të përdoren për nevojat e lokaleve të tij, një herë te Pisha e pastaj te Konaku. Apo, në këtë element Mustafa hajni por edhe myftinjtë e tjerë janë shumë të sinqertë kur këto pako ia adresojnë autoritetit të Mulla Sulës, sepse po e tregojnë “një të vërtetë për boss-in e tyre. A nuk ua kujton kjo Pablo Eksobaren!?
Një është e vërtetë: OH HILAL dhe Mulla Sula, në asnjë moment, në asnjë rast nuk kanë bërë apel për grumbullimin e pakove për ndihma humanitare. Ë asnjë moment nuk kanë dalur në opinion se filan donatori ka donuar pako për myslimanët e vendit me rastin e Muajit të Bekuar të Ramazanit. Në asnjë paraqitje nuk kanë falënderur publikisht donatorët, ashtu siç e kërkon bontoni i mirënjohjes islame. Kësisoj, lihet përshtypja se pakot janë të BFI-së dhe të Mulla Sulës, i cili, duke udhëhequr një institucion prodhues (!!!) ka kapacitete për të siguruar edhe pako me ndihma humanitare! Pordhë e ftohtë kjo e Mulla Sulës e cila serviret për Mustafa Dautin i cili në shijimin e saj i përfshinë edhe myftinjtë e myftinive të BFI-së. Sa shpirtgjërë ky farë Mustafa haji, a?!

 p

 

Leave a Reply