Gjenerali i NATO-s takon Jahjagën e Mustafën

Roli i mëtejshëm i KFOR-it në veri të Kosovës është në fokus të vizitës së komandantit suprem të forcave aleatë në Evropë, gjeneralit Filip Bbredlov, gjatë qëndrimit të tij në Prishtinë. Zyrtari i lartë i NATO-s mban takime me presidenten Jahjaga, kryeministrin Mustafa dhe komandantin e KFOR-it. Me këtë të fundit, gjenerali Bredlov do të mbaje dhe nje konference per shtyp. Sikurse behet me dije paraprakisht, pritet të qartësohet roli i KFOR-it në veri, në një kohë kur Kosova dhe Serbia është angazhuar në një dialog intensiv ku është nënshkruar dhe një marrëveshje për formimin e bashkësisë së komunave serbe. Mandati i KFOR-it ne Kosove, nëse nuk do te ketë shtyrje, pritet te përfundoje ne qershor te këtij viti.

Leave a Reply