Hyn sot në fuqi ligji i amnistisë

Ligji i amnistisë sot hyn në fuqi dhe nga e hëna në burgjet e Maqedonisë do të fillojë shpërndarja e dosjeve të të burgosurve. Lirimi i personave të amnistuar varet nga gjykatat, thonë nga burgjet. Ata konfirmuan se janë të gatshëm të dorëzojnë të gjitha vendimet që lirojnë të dënuarit nga dënimet por më parë duhet të arrijnë dosjet nga gjykata

Ligji i Amnistisë, u miratua më 15 janar, ndërsa përveç amnistisë së rreth 800 të burgosurve, parashikon gjithashtu zvogëlim i dënimit prej 30% edhe për  3 097 persona të tjerë

Leave a Reply