Ky ushtrim “djeg” më shumë kalori se vrapi

Mund të duket si një copë tortë, por ne e provuam dhe na besoni: nuk është aq e lehtë të qëndroni në të njëjtin pozicion, duke u mbështetur në bërryla dhe këmbë, për një kohë të gjatë. Prandaj mjaftojnë vetëm 5 minuta, të paktën një herë në ditë.

Gjëja më e rëndësishme është pozicionimi i saktë i trupit. Ju duhet të formoni të ashtuquajturën “dërrasë”. Mbështetni veten në bërryla dhe gishtërinj. Bërrylat duhet të jenë larg gjerësisë së shpatullave, drejtoni shtyllën kurrizore me dyshemenë dhe mos e tendosni qafën.

Nëse dëshironi të rrisni vështirësinë, mund të ngrini pak njërën krah ose këmbë. Në fillim mund të mos arrini dot 5 minuta, prandaj bëni një pushim të shkurtër, merrni frymë dhe vazhdoni. Bëni të paktën 5 përsëritje. Gjithashtu, do të ishte mirë të bëni ushtrime në të njëjtën kohë çdo ditë./abcnews.al

Leave a Reply