Llumi i elitës kombëtare

Kur elitës kombëtare i imponohen dhunshëm persona, sidomos nga ana e shërbimeve sekrete, dhe kjo dukuri mjaftueshëm ka qenë prezente në komunizëm, atëherë kemi të bëjmë me llumin e elitës. Spiuni, hipokriti, sharlatani, sado që mund të instalohen në krye të organizatave jetike për një shoqëri, megjithatë, ndikmi i tyre është zero, ndërsa besdija prej tyre është si prej llumit kur ngjitet në këpucë

Nga Mirdi Veseli

A mund të thuhet se Shaqir Fetai, zgjedhja e shërbimeve sekrete për ta instaluar dhunshëm në krye të BFI-së, është element përbërës i elitës kombëtare! Kush e mendon një gjë të tillë ai nuk është mirë me trutë e kokës! Në cilën shtresë të kësaj elite mund të rangohet ky farë bereqeti?! Cilat vlera intelektuale, cilat kapacitete kombëtare, cilat kode fetare islame i posedon Shaqir Fetai përmes të cilave do të mund të definohej si pjesë e një shtrese elitare! Nuk ka, sepse, sharlatantizmi dhe hipokrizia nuk merren si vlerë që të garanton vend në shoqëri. Kush mud t’i qëndrojë mbrapa sharlatanit dhe t’ia garantojë vendin në komunitetin elitar? Vetëm ai person (me nofkën “SKOPSKO”), i cili tek ky sharlatan sheh makinerinë e realizimit të interesave të tij meskine. Sharlatanët e kanë këtë afinitet, pra, dijnë të bëhen edhe urë kaluese për të shkelur mbi të lloj-lloj ndyrësire, vetëm që të mbahet në pozita që i takojnë ekskluzivisht intelektulit të ndershëm, të respektuar e të dashur prej shoqërisë.
Llumi i elitës, sharllatani pra, ka të vetmën brengë – të pranohet dhe të konsiderohet prej pjesëtarëve të famijes së vet si “elitë”. Pra, nëse jo shoqëria, të paktën familja e ngushtë ta pranojë si “elitë”. Dhe, cila familje e gushtë do ta refuzonte pjesëtarin e vet si sharlatan apo si diletant? Nëse avdalli i thotë vetes “mbret” edhe familja e ngushtë do ta thërrasin me përgëdheli (si një të sëmurë mendërisht) “mbret”!
Megjithatë, llumi i elitës, siç konsiderohet edhe Shaqir Fetai, nuk mund të qëndrojë përherë i pjekur si llumi për këpucë! As për këpucën e grisur nuk mund të jetë i shëndetshëm llumi, dhe jo më për elitën. Prandaj, edhe prej elitës, si prej këpuce, llumi pastrohet, gërryhet, hiqet me presion të ujit, mu si një mikrob i rrezikshëm.

kombit dhe duke i zëvendësuar ata me analfabetë funksionalë?!
Shaqir Fetai është naivi më i madhë që ia ka dalur të ketë fatin e të katapultohet në Intitucion të rëndësishëm fetar e kombëtar. Njeriu më antifetar e më antikombëtar në krye të një Institucioni të tillë? Ora po ecë tik-tak, tik-tak…

Leave a Reply