Meta për zgjedhjet e dekriminalizimin

“Në një politikë që për fat keq mbush Parlamentin dhe shumë institucione të tjera ku duhet të ketë njerëz me integritet dhe jo njerëz me probleme me të kaluarën kriminale e kështu me radhë”, ka thënë kreu i LSI-së.

Duke folur për Maturën Shtetërore, Meta se duhet një administrim më transparent në mënyrë që procesi të bazohet në meritokraci e gjithëpërfshirje.

“Unë mbështes plotësisht të gjitha propozimet e LRI-së për një administrim më transparent të maturës shtetërore dhe të aplikimeve për universitet në mënyrë që ky proces të jetë i pagabueshëm, dhe të bazohet fuqimisht dhe vetëm në transparencë, në gjithëpërfshirje dhe në meritokraci. Ajo që na duhet është energjia pozitive, është bashkëpunimi, është një edukim më i mirë dhe më cilësor për të rinjtë tanë, është një formim profesional, dhe është mbrojtja e interesit kombëtar dhe publik në çdo vendim të rëndësishëm që politikanët marrin në Tiranë dhe në Elbasan.”

Lëvizja Rinore për Integrim, në aksionet e saj politike ka bërë të qartë se synon përmirësimin e procedurës së Maturës Shtetërore, për të garantuar një edukim sa më të mirë për të rinjtë.

Leave a Reply