“Monologjet vaginale” të Shaqir Fetait

Ata që e njohin Shaqir Fetain, e dinë fare mirë se ai gjithnjë i ka dashur intervistat, madje edhe ka paguar intervistë televizive, sepse, Shaqir Fetai është i bindur se vetëm përmes ekranit televiziv mund ta dëshmoshë “intelektin” të cilin ky farë “alimi” e ka të trullaftë, si kjo e imja! Nuk pranon të dalë në debate, qofshin edhe në të mirë të tij, sepse, e di se do të dalë i dobët, i akullt, i pistë, si ai sendi

Shkruan Vlora Krivca

I kam ndjekur disa intervista televizive të Shaqir Fetait, të vetëquajturit “reis” i BFI-së! Të gjitha janë shabllonistike, të njëjta, me pikë e presje, të thata, demagogjike, snobiste dhe, mbi të gjitha, janë do përpjekje për të dëshmuar se sa “i mençur jam”! I përcjell me porosi të babait tim që mburret se është mik me Shaqir Fetain. Më vjen keq për babain tim! Dhjetra bote me raki ka pirë në jetën e vet dhe sot mundohet me na shitë moral përmes Shaqir Fetait të pamoralshëm! Ju garantoj që e imja është me e mençur me e urtë dhe më “burrneshë” se sa “feministi”, Shaqir Fetai!
Në një shkrim kam lexuar se rrena është “dini dhe imani” i tij! Aq ia ka qejf bytha të gënjejë sa, ta shpifë çdo hoxhë që ekziston në botë! Edhe hoxhë edhe kaq rrencak?! Së fundmi, kishte kurdisur edhe një intervistë idiotike në “Tv Globi” (kështu ka qejf Shaqir Fetai, intervsita nëpër tv lokale, sepse dëshiron të jetë prezent në çdo televizion), për ta shitur veten si e virgjer në vesh!
Shaqir Fetai thotë se po pret analizat e institucioneve shtetërore që më pastaj të kuptojë se pse e tradhëtoi Sulejman Rexhepin, të cilit i shërbey që kur ishte këlysh! Shkarkimi duhet të vijë si pasojë e analizave të thella dhe gjithëpërfshirëse, e jo, në fillim të shkarkohet, pastaj të bëjmë analiza dhe t’i publikojmë arsyet se pse e shkarkuam Sulejman Rexhepin. Si ajo plaka e keqe që, pasi e hëngër mirë e fort, u ngrit për ta mbyllur derën se pati frikë që do ta zë dikush me këmbët përpjetë! Ky është Shaqir Fetai, i cili, me politikë ta përzinë aq fort sa, tërësisht del injorant, del abdall, del i hutuar si qura në mjegull, apo, si kjo e imja kur përgjaket nga ciklet mujore.
Subjekti konkret politik, lideri partiak, del dhe publikisht thotë që i ka dërgu të fala Sulejman Rexhepit pas njerëzve të partisë që mos ta kontestojë gjestin puçist të Shaqir Fetait, deri sa të kalojnë zgjedhjet dhe ta zgjedhim “kryeministrin e parë shqiptar”! Nuk i duket kjo politikë Shaqir Fetait? Brenda natës “dikush”, një dorë e zezë i mblodhi Shaqir Fetain me kasapët e vetë dhe, vendosën që t’ia ngulin Sulejman Rexhepit! Dhe, Shaqir Fetai doli i ngulur si vagina kur niset per “në gjah”! Pas Shaqir Fetait jo që qëndron politika e një partie, jo që qëndrojnë institucionet shtetërore të drejtësisë por edhe një qeveri e tërë, një pushtet që ia ka ënda ta kontrollojë vakëfin përmes butakut, Shaqir Fetai!
Shaqir Fetai mundohet të flasë diçka e del i trullaftë, siç thashë më sipër, si kjo e imja pas mastrubimit!
Shaqir Fetai, në intervsitat e veta të kurdisura, më asocon në shfaqjen dhe në veprën “Monologjet e Vaginës” të Eve Ensler, të botuar më vitin 1996, atëherë kur lëvizja feministe në botë kishte marrur formë dhe përkrahje të padiskutueshme.
Edhe Shaqir Fetai, pikërisht si kjo vepër, intervistën (të gjitha intervsitat i ka të njëjta, shabllon) e koncepton në pesë nivele, në pesë cikle, në pesë lexime-interpretime.

  1. Kapitulli i parë i “Monologjet e Vaginës”, titullohet “Qimet” dhe flet mbi anën estetike të vaginës! Që në fillimin e intervistës (në të gjitha intertvistat) Shaqir Fetai e mbështjell, e bën lëmsh leshi muhabetin, duke e përzier e zier, me plotë pisllëqe që nuk i kanë hije një teologu, sepse janë plot me demagogji, me gënjeshtra, e me pordha të ftohta. Shaqir Fetai flet dhe nuk e rruan fare (vaginën) për atë se çka flet!
  2. Kapitulli i dytë titullohet “Përmbytja” dhe flet për humbjen e funksionit kolegial, kur organet (femëror-mashkullor) flasin në mes vete dhe kuptohen mirë. Tani ai sendi i femrës merr kuptimin e vendit, të vendit ku nuk shkohet fare! Shumë shpejt edhe Shaqir Fetai do ta marrë këtë kuptim! Shumë shpejt do të braktiset, sepse, sa herë që po flet po gënjen. Nuk po tregon se aty ku ka gisht politika, aty ka edhe marrëveshje, ka allësh-verëshe, ka tregëti të zezë! Nuk po tregon se është shndërruar në një vend ku po vijnë e po urinojnë të gjithë ata që kanë probleme me prostatë. Shaqir Fetai ia futë si kau pelës kur mundohet të tregojë se si e paska gjetur kacën e BFI-së vetëm me një rrogë dhe se pastaj paska siguruar për gjashtë muaj kështu që tani nuk paska problem për rroga, madje edhe ua paska rritur nëpunësve të vetë. Nga muaji maj kur Shaqir Fetai me kasapët e vetë bënë masakër mbi aktet normative të BFI-së e deri më sot kanë kaluar shtatë muaj! Pra, ku i mori paratë për plus një muaj?! Po si paska bindje se pas Vitit të Ri do të stabilizohen financat e BFI-së! Ky zhargon është si i kurvës kur i flet kurvës, duke i dhënë fllad bythës. Po kur flet për reforma në administratë që e paska stabilizuar shumë fort?! Me spiunë, me kurvarë, me pianica, me pederastë, me diploma të blera, me hajna, me bashkëpunëtorë të shërbimeve sekrete?! Kjo është administrata e Shaqir Fetait, administratë që nuk po i nxirrkëka dokumentet jashtë BFI-së?! A e di definicionin e administratës, administratorit, Shaqir Fetai? A e di se cila është detyra e administratës? A e di Shaqir Fetai se të gjitha dokumentet e BFI-së duhet të jenë transparennte për myslimanët e vendit? Nëse merret me drogë, me vjedhje të vakëfit, me terrorizëm, me shit-blerje të armëve, atëherë mund t’i mbajë “sekret” dokumentet! Ndryshe, myslimanët e vendit kanë më shumë të drejtë të dinë se sa Shaqir Fetai për atë se çka ndodhë brenda Institucionit të myslimanëve të vendit, të cilin Shaqir Fetai e ka shndërruar në skenë personale për “Monologjet Vaginale” të tij.
  3. Monologu vazhdon me kapitullin e tretë “Unë isha aty”! Po ku ishte Shaqir Fetai për këto tri dekada? Kujt ia fërkonte bolet dhe i joshte felet e veta, duke u shitur si krah i djathtë i babait të vet shpirtëror? Po si nuk e paska ditur Shaqir Fetai se çka po bëhet me financat e BFI-së? Ka kërkuar ndonjëherë raport? Ka raportuar ndonjëherë? Ia ka tërhequr dikujt vërejtjen si organ, si mbledhës i kontributeve të myslimanëve të Gostivarit? Çka është trullavë Shaqir Fetai si ajo shoqja pasi të ngopet me futje-nxjerrje të rrasta! Pse Shaqir Fetai nuk pranon e nuk thotë “Unë isha aty”, si Vagina që zhvillon monolog pa kurrfarë problemi. Monologjet e Shaqir Fetait po dalin si tepër të pederafta, as femër, as mashkull! Duhet ta pranojë Shaqir Fetai që ishte aty, plotë tridhjetë vite nëpër organe të ndryshme të BFI-së. Nuk i ka hije Shaqir Fetait që ta aktrojë “Shën Marinë”!
  4. Me radhë vie kapitulli me titull “Zogu i vogël që ia doli”! OREO-Shqiponja që ia doli! Sado “xhuxh” që edhe smokit në shtëpi i ha kullandrisur me kollare, megjithatë ia doli! Një të kërcyer e thikën në shpinë! Kriminel deri në palcë, ndërsa botën dëshiron ta bindë se është vetë “engjëlli”! Ia doli Shaqir Fetai, pak me përkrahje partiake, pak me përkrahje të pushtetit, pak me djallëzinë që e ka vlerë të kodit të vet gjenetik, pak me shpërblim nga shërbimet intelegjente të huaja, pak me shkelje të të gjithë akteve normative të BFI-së dhe, ja ku na u bë “reis”! Reis në moshën 62 vjeçe, ndërsa edhe dy vite duhet të ikë në pension, ndërsa flet për plane e “projekte” të cilat askund nuk i ka publikuar, por që për realizim i duhen edhe nja 100 vite. Për shembull, Shaqir p… thotë që do ta bëjë BFI-në Institucion kreativ! Flet tamam si ajo sendja kur të trulloset pas “shoqit”! BFI Institucion kreativ? BFI-ja ka Kushtetutën e vet, dhe është themeluar ekskluzivisht për ta organizuar institucionalisht jetën fetare islame, në kuadër të normativës dhe rregullave islame që vlejnë tash e 16 shekuj, dhe jo që të jetë kreative, sepse nuk është OJQ!
    A e keni parë se si shitet Shaqir Fetai, do me thënë, se si mundohet ta shesë “imazhin” e vet prej “Shën Mërie”? Tamam si një zog i vogël që ia del, ia del të dalë nga moçali në të thatë. Megjithatë, ngelë pis, i baltosur nga moçali, sepse është i vogël dhe nuk guxon të futet në ujë e të lahet. Shaqir Fetai mendon se, të gjithë shpendët e botës e kanë prejardhjen nga ky zog që një ditë na u bë OREO-Shqiponjë. Si vetë Shaqir Fetai!
  5. Kapitulli i fundit i kësaj vepre titullohet “Vagina ime është e neverikosur”! Tamam si Shaqir Fetai në fund të intervistës. Ka fundi i intervistës këndellet dhe e kupton që ka folur plotë një orë por nuk di se çka ka folur. Kjo e neverikos, por, e gëzon fakti që ka qenë në “monolog” dhe jo në debat, sepse do ta mërdhifnin si këtë timen kur bien temperaturat nën 10 gradë! Shaqir Fetai nuk duhet të neverikoset por, sa më parë që ta pranojë se është p… i fëlliqtë aq më të lehtë do ta ketë pensionimin. Ai duhet ta pranojë se është p… i fortë që ka guxim të shkelë Kushtetutën e BFI-së, të gjitha rregulloret, aktet e saj normative dhe, përrt mos t’i bëjë syri, sepse, mbrapa e ka atë që pret t’i rrëshqasë si thiu në akull dhe t’i futet thellë e më thellë. Nuk ia falë as BDI-ja e as LSDM-ja, tashmë të stërvitura mirë për të rrëshqitur e përplasur diku sa më butë. Si te Shaqir Fetai, de!/Lajme7/

(Autorja është dibrane, studente e regjisë në Universitetin e Varshavës, Poloni)

Leave a Reply