Mustafa Dauti u rras në hajni. Zoti ia theftë qafën!

Të gjithë në botën myslimane, Muajin e Ramazanit, këtë Muaj të agjërimit e të mëshirës, mundohen që ta shfrytëzojnë në ibadet, në kryerjen e porosive të shenjta, në përhapjen e mirësisë, dashurisë, ndihmës, sepse, kjo është logjika e këtij Muaji të Shenjt. Nga ky rregull i përkryer islam përjashtohet vetëm Mustafa Dauti i Mulla Sulës, i cili, mezi pret që të vie ky Muaj, në të cilin muaj ai rraste duke vjedhur, duke shitur pordha dhe poza prej një anëtari të LGBT-së!

Mustafa Dauti ndjehet i lumtur pas çdo vjedhjeje, lumturohet për faktin që po e kryen me nder porosinë e Mulla Sulës, që të vjedhë sa më shumë dhe t’i shpërndajnë vjedhjet në proporcion siç janë marrur vesh paraprakisht. Mustafa Dauti vjedh nga ndihmat humanitare të donuara nga Vakëfi i Turqisë, kuse, këtë kënaqësi nuk e lë pa e shprehur edhe gjatë fotografimit ku duket plotë qejf, i lumtur e shumë i gëzuar. Ndryshe, nuk ka çaste e momente kur mund të dalë në foto për t’i reklamuar kostumet, bojërat e çorapeve që i kombinon me kravatat, të blera nga buxheti i grumbulluar për ndihmë vëllezërve tanë në Hasanbeg dhe në Vlorë të cilët brenda dy viteve përjetuan vërshima të tmerrshme dhe tragjike.

Sot Mustafa Dauti hajninë e vet është munduar që ta kamuflojë me sinqeritetin e disa individëve me vullnet të mirë për të zhvilluar aktivitete humanitare të cilët, Mustafa hajni i paraqet si “shoqata humanitare”, (emrat nuk ua theksoj) sepse, vjedhja e tij do të jetë më e kamuflueshme. Këtyre personave Mustafa hajni ju dha 72 pako me nga 14 kg, gjithësej 1008 kg, pra, vetëm një ton ndihma. Kurse, pa fije yndyre në ndërgjegje, pa asnjë gram frike prej Zotit, gënjenë dhe thotë se ka shpërndarë 15 ton ndihma. Pra, edhe sot, duke keqpërdorur individë e të varfër, arriti që të vjedhë mbi 14 ton ndihma humanitare.

Ja pra punë për “policinë financiare” të Irsal Jakupit, të asaj “policie” që arriti të zbulojë vjedhjen e madhe në FSHI, vjedhje kjo që e paskësh falimentuar tërë BFI-në! Kurse, të gjitha faktet flasin se “vjedhja” në FSHI, pas së cilës u shkarkua dekani i këtij Fakulteti, Doc. Prof. Dr. Faredin ef. Ebibi, është cikërrimë në raport me vjedhjet e Mustafa Dautit që i zhvillon përmes shoqatës së tij personale “Hilal”! Apo këtu nuk mund të fusë hundët “policia financiare” e Irsal Jakupit, sepse, këtu vidhet për Sulejman Rexhepin dhe familjen e tij. Sikur kështu të vepronte edhe Faredin Ebibi, pa dyshim që nuk do të ndëshkohej por do të ishte në avancim të karrierës së tij!

Leave a Reply