Pacolli takoi Grupin e Miqësisë nga Kuvajti

Zëvendëskryeministri i Parë dhe ministri i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli i shoqëruar nga zëvendësministrja e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, Rejhan Vuniqi, kanë pritur sot në takim Grupin parlamentar të Miqësisë nga Kuvajti të kryesuar nga Waleed Al-Tabtabae, kryetar i Grupit të Miqësisë, bashkë më Sh.T.z. Fayez Mishari Al-Jassim, ambasador Jo-Rezident i Kuvajtit në Kosovë me seli në Tiranë.

Gjatë takimit u theksua se Kuvajti është i gatshëm të ndihmoje Kosovën rreth anëtarësimit në organizata ndërkombëtare dhe rajonale, si dhe do të ndihmojë me njohje nga disa shtete tek të cilat ka ndikim.

“Kosova mund te jetë e vogël në aspektin fiziko-gjeografik, por zemra e popullit të saj është e madhe”, deklaroi kryesuesi i delegacionit nga Kuvajti, Waleed Al- Tabtabaie, kryetar i Grupit të Miqësisë.

Me këtë rast edhe njëherë u theksua mundësia e përkrahjes së projekteve të identifikuara nga ana e Kosovës që do t’i përkrahë fondi i Kuvajtit dhe në ketë drejtim priten studime serioze nga ana e Republikës së Kosovës.

Në fund delegacioni mirëpriti vullnetin e shprehur nga ana e Sh.T.z. Behgjet Pacolli për ta vizituar Kuvajtin në një të ardhme të afërt. /Telegrafi/

Leave a Reply