Peter Vanhoutte u jep leksione të arta politikanëve të Maqedonisë

Pas dymbëdhejtë pikave për gazetarinë, ndërmjetësuesi belg, Peter Vanhoutte, ka publikuar katërmbëdhjetë pika ‘të arta’ për politikanët.

Në faqen e tij në rrjetin social ‘’Facebook’’ Vanhoutte propozon këto regulla:

1. Mësoni për pak kohë këto regulla të arta përmendësh

2. Thoni të vërtetën – gjithmonë dhe kudo

3. Kurrë mos harroni: qytetarët kanë të drejtën e informimit

4. Gjithashtu edhe mediat

5. Mos i merni ato para në shtëpi: u takojnë qytetarëve

6. Mos jepni premtime nëse nuk mund t’i mbani

7. Mësohu të humbësh diskutimin dhe zgjedhjet

8. Pranoje se OJQ-të dijnë njëqind herë më shumë se sa që do të dini ju ndonjëherë, prandaj mbështetuni te ata si burim parësor i dijes

9. Shërbehu njerëzve, mos lejo të të shërbejnë ata ty

10. Mba përgjegjësi për gabimet e tua

11. Bëj një shëtitje me biçikletë çdo ditë dhe dëgjo njerëzit

12. Kritiko argumentet, kurrë personin

13. Ta kesh parasysh çështjen: të bësh dallimin e jetës së qytetarëve, jo tënden

14. Dhe mos harro: ka jetë pas politikës

Këto pika, Vanhoutte i konsideron si mjet mbijetese për politikanët e sinqertë.

Leave a Reply