Rama për shengenin rajonal: Do heqim kufijtë për njerëzit dhe mallrat

Kryeministri Edi Rama ashtu siç u paralajmërua në një intervistë nga SHBA foli për: Prezantimi me Kryeministrin Mitsotakis; Rikthimi i idesë së Shengenit rajonal; PO-ja e Bundestagut për çeljen e negociatave BE-Shqipëri dhe Reforma Zgjedhore si hap drejt Konferencës Ndërqeveritare të Shqipërisë me shtetet anëtare.

Për rikthimin i idesë së Shengenit rajonal, Rama tha : Unë jam shprehur me herët dhe madje kam marrë dhe akuza se e kanë marrë për heqje kufiri mes Kosovës e Shqipërisë. Na është dhenë mundësia që të jemi bashkë më Vucic e homologun maqedonas në asamble dhe diskutua se do takohemi së shpejti mbi një hap të rëndësishëm bashkëpunimi për të 3 ja vendet, gjë që nuk është përjashtues për të tjerët, por të na bashkohen. Për në ka rëndësi të madhe nësë në baze të kësaj marrëveshje është heqja e kufijve për mallrat, njerzit e investitorët për të investuar tek ne .

Leave a Reply