Rusia dhe Kina vënë veton ndaj rezolutës së SHBA-së për ndalimin e luftës Gaza – Izrael

Në Këshillin e Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Rusia dhe Kina kanë vënë veton ndaj projekt-rezolutë së ShBA-ve për Izraelin dhe Gazën e cila bënte thirrje për ndalim të luftimeve për të lejuar qasjen për ndihma humanitare.

Edhe Emiratet e Bashkuara Arabe votuan kundër projekt-rezolutës së ShBA-së, teksa 10 anëtarë votuan pro dhe dy shtete të tjera abstenuan.

Rusia në vend të kësaj bëri një propozim që kërkonte një armëpushim më të gjerë, por nuk arriti të fitonte numrin minimal të votave.

Leave a Reply