Shkatërrimi ka lejen dhe emrin e Shaqir Fetait

Pamjet që po i shihni në këtë video nuk janë nga Rripi i Gazës! Ky sulm që po i bëhet kësaj Xhamie, nuk janë bombardime nga ushtria dhe policia hebreje në Palestinë. Ngjarja makabre po ndodhë në Dibër, me urdhër dhe me leje të Shaqir Fetait, instalacionit të pushtetit maqedonas në krye të BFI-së.

Fill pas takimit me drejtues të Institutit për trashëgimi kulturore dhe shpirtërore të Shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut, po rrënohet një vlerë e kësaj trashëgimie, po rrënohet një amanet, po rrënohet një akt i hedhjes ceremonial të gurit themeltar, po rrënohet një fjalim dinjitoz, po rrënohet një histori, me personazhe përfaqësues të kombit e të fesë, po rrënohet avllia historike e xhamisë së Dibrës dhe, tërë ky krim, për bisnese të pista të Shaqir Fetait!
Reformat e Shaqir Fetait nisën me tjetërsime e me shitje të vakëfit, me varshmëri nga buxheti i shtetit, me tjetërsime e shkatërrime të xhamive. Mallkim mbi këtë monstër!

https://www.facebook.com/watch/?v=14919901386276https://www.facebook.com/watch/?v=149199013862767

 

Leave a Reply