Si e njollosë Agron Vojnika dinjitetin e gazetarëve shqiptarë

Agron Vojnika është  “gazetari” që ka ndërruar më së shumti redaksi, për pasojë edhe kolegë dhe pronarë mediash. Gjithnjë mendon se i kanë ngelur borxh, prandaj ka gjetur mënyrën për t’ju hakmarrur. Agron Vojnika “ju jep” pako me ndihma gazetarëve të cilat pako ata kurrë nuk i kanë parë me sy. Pastaj me pak para të Mulla Sulës që i merr prej BFI-së ua mbyllë gojën me dry. Megjithatë, kësaj radhe kanë vendosur të flasin! Sa turp!


Shkruan: Zeqie Veseli


Këto ditë, kryehajni i BFI-së, Mustafa Dauti, gjatë një fjalosje miqësore me një gazetare të një mediumi lokal, i ka kërkuar asaj të flasë se pse nuk e ka përcjellë aktivitetin e organizatës së tij që vepron në kuadër të BFI-së. I ka thënë që gjatë këtij muaji janë shpërndarë mijëra pako me ushqim e artikuj higjienik, kurse gazetarët nuk shkruajnë asgjë për këtë aktivitet. Gjatë fjalosjes, Mustafa Dauti i ka thënë gazetares se duhet t’ iu vie turp sepse në prag të aktivitetit humanitare të parët që kanë marrë ndihma nga një pako prej Mustafës (me demeke korrupsion!) kanë qenë pikërisht gazetarët shqiptarë. Për t’i motivuar gazetarët shqiptar,” Hilali”, gjegjësisht Mustafa Dauti, vazhdimisht ju jep gazetarëve nga një pako me ndihma, ndërsa gjatë Kurban Bajramit ju jep të paktën nga nja 10-15 kg mish të paketuar. Kur këtë e ka mohuar në mënyrë kategorike gazetarja, duke i thënë që kurrë nuk ka marrur kurrfarë pako ndonëse më së shumti ka informuar për aktivitetet e BFI-së, Mustafa Dauti i ka thënë se pikërisht ajo është që e para merr dhe që madje i merr nga dy pako për kontributin e saj gazetaresk.

“Ne e dimë që juve, gazetarëve shqiptarë por edhe pronarëve të mediave ju vie turp që të rreshtoheni dhe të merrni nga një pako, prandaj ne, që t’ua ruajmë dinjitetin juve, për çdo aksion ia japim Agron Vojnikës, mikut tuaj, nga 20-30 pako me ndihma apo me mish dhe ai pastaj ua jep juve”! Këto kanë qenë fjalët që e kanë irituar së tepërmi gazetaren shqiptare, e cila pastaj, këtij muhabeti i ka dhënë zjarr. Nuk e ka lënë me kaq por ka nisur të bisedojë me të gjithë gazetarët, kolegët shqiptarë, duke i pyetur në mos kanë marrur ndonjëherë ndihma nga Agron Vojnika. Madje i ka provokuar që më kot e fshehin sepse në BFI ekzistojnë raportet dhe nënshkrimet e secilit gazetar që i ka marrur ndihmat prej Vojnikës.

Ka mjaftuar ky provokim dhe, tashmë po bisedohet se një grup gazetarësh së shpejti do të kërkojnë takim prej Risul Ulemasë që ta pastrojnë këtë të pavërtetë e cila e ka fyer tepër rëndë esnafin e gazetarisë shqiptare. Do të kërkojnë nga Reisul Ulema që t’ua tregojë listën e nënshkruar prej gazetarëve që paskëshin marrur ndihma humanitare prej Agron Vojnikës. Në të kundërtën, do ta vëjnë në pozita të rënda Reisul Ulemanë, Sulejman Rexhepin, duke zhvilluar një fushatë të egër kundër tij deri sa të marrë masa ndëshkuese kundër matrapazit, i cili, për interesa të veta meskine është në gjendje t’i njollosë të gjithë gazetarët shqiptarë.
Ky grup gazetarësh tashmë është i bindur se Agron Vojnika, duke manipuluar Reis e Mustafë Dauti, i merr pakot dhe i dërgon në shtëpi të vet, prandaj, thonë ata, e kemi këtë “mister korpulentin” i cili duhet të tregojë se çka bën me ato tridhjetë pako me ndihma humanitare që i merr në emër të gazetarëve. Tridhjetë pako, në fakt janë 30 kg makarona, janë 30 kg oriz, janë 30 kg krip, janë 90 litra vaj, janë 30 kg leqe, janë qindra pashteta si dhe cik-cak pambuk! Janë 30 pasta dhëmbësh, shumë shampo, sapunë rrobash… Për Kurban Bajram në 30 pako më së paku gjendn nja 300 kg mish kurbani! Paramendoni sikur këtë mish ta kishin të varfërit! Do ta kishim një “mister korpulent” më pak dhe nja 30 të vafër të kënaqur nga kjo ndihmë. E Agron Vojnika e trashë tezën “Më mirë Sokrat i vuajtur se sa derr i pangopur”! Agron Vojnika është mik me babëzinë, prandaj e shfrytëzon naivitetin e gazetarëve shqiptarë të Maqedonisë. I dërgon te pusi dhe u thotë ajo që e shihni në syprinën e ujit ju takon ju, ndërsa ajo që e kam në gojë ngelë për mua ! Mbaje Agron Vojnika. Trasheni edhe ju të BFI-së, sepse edhe ashtu nuk ngeli esnaf pa ua nëpërkëmbur dinjitetin.  

Leave a Reply