Siçilia shpall gjendjen e emergjencës

Prej disa ditësh edhe Italia është në luftë me flakët. Vatra të shumta zjarri kanë shkrumbuar sipërfaqe të tëra, ndërsa situata më kritike është në Siçili.

Mediat italiane shkruajnë se autoritetet kanë shpallur gjendjen e emergjencës oër shkak të situatës shumë të vështirë.

“Ne kemi shpallur një gjendje krize dhe emergjence për gjashtë muaj për shkak të zjarreve serioze që kanë ndodhur tashmë që nga fundi i korrikut dhe rrezikut të përhershëm për javët e ardhshme, për shkak të situatës klimatike”, tha kryetari i rajonit, Nello Musumeci.

 

Leave a Reply