Sondazhi i Fox News: 54 për qind e amerikanëve thonë se Trump duhet të akuzohet si fajtor

Një sondazh i Fox News, i lëshuar në mëngjes të dielën, zbuloi se shumica e amerikanëve, 54 për qind, thanë që presidenti Donald Trump duhet të akuzohet si fajtor.

Sondazhi i fundit i Fox News i kryer javën e kaluar zbuloi se shumica e të rriturve amerikanë nga të gjitha përkatësitë politike thonë se Trump abuzoi me pushtetin e tij në detyrë, me 50 për qind të amerikanëve që thanë se ai duhet të akuzohet si fajtor dhe hiqet si president, transmeton Telegrafi.

Të anketuarit kundërshtuan pretendimin e pretenduar nga Trump dhe republikanët që presidentët amerikanë zakonisht kërkojnë nga qeveritë e huaja ndihmë në hetimin e rivalëve politikë.

Trump më herët ka sulmuar Fox News dhe disa prej rrjeteve kabllovike të lajmeve. Të shtunën në mbrëmje, Trump shpërtheu kundër Fox News për intervistimin e ish-drejtorit të FBI-s, James Comey, i cili transmetoi të dielën në mëngjes.

Duke pasur parasysh marzhin e gabimit prej 3 për qind, pjesa e amerikanëve që duan të shohin Trump të akuzuar si fajtor ose të larguar nga detyra nuk ka ndryshuar që nga fillimi i hetimit të akuzimit në fillim të kësaj vjeshte.

Dyzet e një për qind e atyre të anketuar nga Fox News thanë se nuk duan ta shohin Trumpin të akuzuar si fajtor, i cili nuk ka ndryshuar asnjë pikë të vetme përqindjeje. Ndërsa ata që thonë se duan të shohin Trump të akuzuar, por jo të hequr nga posti i presidentit, gjithashtu nuk ka ndryshuar nga 4 për qind. Një shumicë dërrmuese e demokratëve, 85 për qind, thanë se ata mbështesin heqjen ose akuzimin e presidentit. Ndërsa një përqindje gati identike e republikanëve thanë të kundërtën. /Telegrafi/

Leave a Reply