Stoltenberg: Ka progres në bisedimet mes Turqisë dhe Greqisë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO, Jens Stoltenberg tha këtë të mërkurë se ka progres në bisedimet mes Greqisë dhe Turqisë pas përplasjeve në Mesdheun Lindor.

Shefi i Aleancës tha se zyrtarët ushtarakë nga të dy palët kanë zhvilluar sot një takim në selinë e NATO-s në përpjekje për të rënë dakord mbi një mekanizëm për të parandaluar përplasjet e mëtejshme.

Këto takime janë në vazhdim dhe është bërë përparim i mirë,” tha Stoltenberg pas një takimi në Bruksel me Kryeministrin Spanjoll Pedro Sanchez. “Këto janë bisedime ushtarake teknike. Ato plotësojnë përpjekjet diplomatike të drejtuara nga Gjermania për të zgjidhur mosmarrëveshjen themelore,” shtoi ai.

Turqia dhe Greqi janë përfshirë në një përplasje të fortë mbi Mesdheun Lindor dhe kërcënuar njëra-tjetrën me luftë. Tonet janë zbutur këtë javë, me Athinën dhe Ankaranë të Martën duke rënë dakord të fillojnë bisedimet hulumtuese për të zgjidhur mosmarrëveshjen.

Delegacionet ushtarake nga Turqia dhe Greqia janë takuar për herë të pestë si pjesë e një iniciative të udhëhequr nga NATO për të diskutuar mekanizmat e dekonfliktit në Mesdheun Lindor.

Leave a Reply